Regelingen

 

Gratis schoolboeken

Schoolboeken en digitaal lesmateriaal worden door de school geregeld en betaald. Hiervoor ontvangt de school geld van de overheid.  De school koopt de schoolboeken en licenties in en verstrekt deze dan gratis aan de leerlingen.

Op de basisschool krijgen kinderen veelal ook de overige leermiddelen gratis. In het Voortgezet Onderwijs is dit niet meer het geval en moet u de leermiddelen zelf betalen.

Tegemoetkoming Ouders

Het kind gebonden budget van de Belastingdienst.

Het kind gebonden budget hoeft u in de meeste gevallen niet aan te vragen, u krijgt dit automatisch van de Belastingdienst. Heeft u vragen over het kind gebonden budget? Kijk dan op www.toeslagen.nl.

Scholierenvergoeding

Schoolgaande kinderen kosten veel geld.  U kunt via de gemeente in aanmerking komen voor scholierenvergoeding. 

U moet eerst Scholierenvergoeding aanvragen. Na uw aanvraag krijgt u een brief. Staat er in uw brief dat u recht heeft op scholierenvergoeding, dan leest u hieronder wat u verder moet doen. Let op allen de kosten van dit schooljaar kunnen nog worden vergoed vanaf 1 augustus 2023 kunt u deze vergoeding op de stadspas van uw kind aanvragen.
 

Gratis laptop

Via de gemeente kunt u een gratis laptop aanvragen;

-  Eén gratis laptop of tablet per 5 schooljaren per kind
-  En éénmalig 200 euro internetkosten

Doe de check en kijk of je in aanmerking komt voor een gratis laptop of tablet voor middelbare scholen of andere regelingen. Kijk voor alle regelingen voor Amsterdammers met weinig geld op 

Hulp bij laag inkomen (Pak Je Kans).