CEO ING Nederland bezoekt Praktijkcollege De Dreef, project Hoe word je rijk ?

Het ING Nederland fonds ondersteunt 'Hoe word je rijk?' al sinds 2017. Ruud van Dusschoten, CEO ING Nederland, bezocht daarom een 'Hoe word je rijk?' les op praktijkcollege De Dreef. Van Dusschoten en zijn ING-collega Japke Kaastra (manager financiële planning en gedragspsychologie) namen plaats in de schoolbanken voor de 'Hoe word je rijk?' les over het incassotraject.

Onze docent Redouan en peer educator Gerzon vertelden uit welke onderdelen het incassotraject bestaat, wat deze precies inhouden en wat een deurwaarder wel en niet mag doen. Hierna ging Van Dusschoten in gesprek met de leerlingen over geldzaken en reikte als afsluiting de 'Hoe word je rijk?’ certificaten uit aan de trotse leerlingen. Na de les gaf hij aan dat hij nu goed kon zien hoe noodzakelijk de lessen zijn. Daarom is Money Start er extra trots op dat we al zeven jaar samenwerken met praktijkcollege De Dreef.

Ruud van Dusschoten tijdens de les:
“Ik vond het erg nuttig en leuk om hier vandaag aanwezig te zijn. Bij ING vinden we financiële educatie heel belangrijk. Een paar jaar geleden zijn we gaan samenwerken met Money Start zodat we op tijd onder de aandacht kunnen brengen hoe je verstandig met je geld kan omgaan. Uit onderzoek weten we dat in de min staan niet goed is voor je gezondheid. Dat zien we ook bij klanten in die situatie. De belangrijkste les: vraag op tijd om hulp. Je hoeft je niet te schamen. Misschien ken je wel mensen in je familie die je kunnen helpen. Zorg dat je zo snel mogelijk uit de 
problemen komt

                                               
Media
  • tempFileForShare_20220419-121029
  • tempFileForShare_20220419-121441